Thursday, January 28, 2016

Tegime tervislikke võileibu

Tänase õhtusöögi valmistasid lapsed ise. Võileibade tegemisel sai käed külge panna igaüks. Kõige raskemaks tööks osutus juustu riivimine. Omatehtud võileivad said ikka väga head ja nad kadusid kiiresti Oravalaste kõhtudesse











Wednesday, January 27, 2016

Käisime Loodusmuuseumis


Täna käisime uudistamas Loodusmuuseumi uut ekspositsiooni. Tore oli kuulda, et nii mõnigi laps oli oma vanematega seal juba eelmisel nädalal käinud. On ikka üks vahva koht! Eriliselt uurisime sel nädalal arutlusel oleva teemaga seotud loomi - neid, kes elavad põhja - ja lõunamaal. Kogu muuseumi ei jõudnudki paraku läbi käia -  putukad, liblikad, linnud ja kivimid jäävad  järgmiseks korraks. Tore, et muuseum jälle avatud on - sinna peaks korduvalt tee leidma küll iga pere. 









Teater lasteaias







Thursday, January 21, 2016

Retseptikonkurss tulekul


      Selline kuulutus siis. Lähemat infot saab lasteaiast.

Vastlapäeval Taevaskotta

           Meil on plaan minna vastlapäeva tähistama Taevaskotta. Sõidame sinna koos Jäneste rühmaga kolmapäeval 10. veebruaril. Väljasõit on kell 9 ja tagasi jõuame lõunaks. Vastlaprogramm - mängud, kelgutamine, vastlakukli söömine jne maksab 5 .50. Selle raha tahaksime saada lastevanematelt. Bussisõidu eest tasub lasteaed. 

Kevadine lasteaia lõpupidu

           Muutunud on kevadise lasteaia lõpupeo toimumise aeg. Pidu toimub laupäeval 4. juunil meie lasteaias ja algus on kell 14.

Tuesday, January 19, 2016

Suusarõõmud Tähtveres

Täna olid spordioravad juba märksa kindlamalt suuskadel.





Suusatund algas lõbusate mängudega, kus oli vaja kiirust ja oskust suuskadel eri suundades liikuda.







Järgnev osa tunnist oli juba märksa raskem - mäkketõusu ja mäest laskumise õppimine. 



Ikka ja jälle kippusid suusad sassi minema. Nii mõnelgi oravalapsel oli juba nutt varuks, kuid raskele tõusule järgnes õnneks päästev mäest allasõit, mis oli juba märksa lõbusam.  Teisel katsel oli  samm juba märksa osavam ja tunni lõpul kasutas nii mõnigi  sell tõusuks juba käärsammu. 


Raske töö tasuks oli diplom ja kõrrejook Limpalt. Kahju, et suusatunnid on selleks korraks läbi, kuid loodetavasti andsid need lastele veidi kindlust suusatamisega jätkamiseks. Ilus talv jätkub - nädalavahetusel oleks just paras aeg minna kogu perega suuski proovima. Uskuge, te ei kahetse !!!



Tuesday, January 12, 2016

Esimene suusatund


Kahel korral, 12. ja 19. jaanuaril saavad lapsed võimaluse teha tutvust suusatamisega. Need suusatunnid saavad teoks tänu meie liikumisõpetaja Rutile, kes leppis kokku Suusa Akadeemia Limpa Suusakooli treeneritega. Õpetajateks on entusiastlikud noored  suusatreenerid Vahur Teppaniga eesotsas. Suusatunnid ja bussitransport on vanematele tasuta, nende  eest maksab meie lasteaed.



Talv kinkis meile esimeseks suusatunniks imehea ilma. Tund aega tõsist müttamist lumes ja suusatamise ABC-ga oligi tutvus tehtud. Rahu, enesevalitsemist ja pealehakkamist oli päris palju tarvis, sest ega need suusad esialgu ikka kuidagi sinna ei läinud, kuhu noor spordimees tahtis.







Üks hea näide erinevatest sõidustiilidest - see trikimeister on Jete




Õppisime selgeks selle nipigi, kuidas pärast kukkumise uuesti püsti saada. 















Suurt elevust valmistasid lõbusad mängud suuskadel.